A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дружбівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області

Національно-патріотичне виховання

Дата: від до Скинути

Фотовиставка до Дня Соборності України

#Україна_це_ми #УДЦНПВ Фотовиставка до Дня Соборності України "Україна-це ми!" Назва роботи:"З мрією в серці про мир в Україні" Автор роботи: Гавриленко Іван Михайлович учень 5 класу Назва школи:Дружбівський НВК:ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області Привітання до Дня Соборності України іншим учасникам: У нас красивий, гарний край: Квіти, море, річка, гай! Рідне все: поля, діброви, А сади які чудові! Їх краса — це білий цвіт... Ненька наша, Україна, Адже ти для нас єдина! Історія відзначення Дня Соборності: 22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування. В часи феодального роздроблення земель Київської Русі заклики до спільних дій окремих князів супроводжували літописний період української історії. Образ скривдженої України та православної віри, необхідність її оборони надихав козацькі полки Богдана Хмельницького. В народній пісенній та епічній творчості сакральна Україна завжди уявлялась як єдине тіло від Сяну до Дону. 

22:42 21.01.2023

Фотовиставка до Дня Соборності України

#Україна_це_ми #УДЦНПВ Назва виставки: Фотовиставка до Дня Соборності України "Україна-це ми!" Назва роботи: " З Україною в серці" Автор роботи: Поцелуєв Денис Дмитрович, учень 4-го класу Назва школи: Дружбівський НВК ЗОШ l-lll ст Шосткінського району Сумської області Привітання з Днем Соборності України іншим учасникам : З Днем Соборності вітаю Рідну Україну! Миру, спокою бажаю У тяжку годину... Хай розквітне наша земля, Встане із руїни! Українці будуть вільні В Єдиній Україні! Історія відзначення Дня Соборності: День соборності України - свято, яке щороку відзначається 22 січня в день проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР, що відбулося в 1919р. Слово " соборність" включає в себе єдність і згуртованість. Лише об'єднавшись в одне ціле, можливо подолати ворога! Українці уже 11 місяців виборюють свою незалежність і соборність у тяжкій, кровопролитній війні. Це нам вдається лише завдяки згуртованості і великій любові до рідної землі. Ми показали усьому світові, що коли ми разом, ми сильні!Коли ми разом- перемога за нами!

22:42 21.01.2023

Фотовиставка до Дня Соборності України

#Україна_це_ми #УДЦНПВ Фотовиставка Дня Соборності України "Україна - це ми!" Назва роботи: "Пізнаючи історію, творимо майбутнє" Автор роботи: Ткаченко Олександра Миколаївна, Тютюнник Ілля Ярославович, учні 5 класу Назва школи: Дружбівський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області Привітання до Дня Соборності іншим учасникам :М. Грушевський: "Народе України! Твоєю силою, волею, словом стала на Землі українській вільна Народна Республіка. Справдилась колишня давня мрія батьків твоїх,-борців за вольності і права трудящих...всіх громадян самостійної Української Народної Республіки кличемо непохитно стояти на сторожі добутої волі та прав нашого народу і всіма силами боронити свою долю від усіх ворогів". IV Універсал Центральної Ради 9 січня 1918 р. Про історію відзначення Дня Соборності України: Прагнення українського народу до незалежності та самоствердження завжди проходило в нелегкій боротьбі наших предків від козаків Запорізької Січі до молодих бійців під Крутами. І вагомим фактом сучасної української історії нашого краю є те, що саме на станції Хутір- Михайлівський 19 січня 1918 року, що на 20 днів раніше, ніж під Крутами, відбувся перший бій українських патріотів і туркменських козаків з більшовицькими загонами, які просувались на Київ. Українських захисників було в 5 разів менше, ніж супротивника, проте бій був тривалим і запеклим. Затримавши ворога, скільки стало сил, українці з туркменами відступили до станції Кролевець. Минулого року істориками та краєзнавцями міста Дружба, що на півночі Сумщини, був створений цікавий документальний фільм про події 1918року, в якому детально розповідається про наших земляків—уродженців Хутора Дорошенків, представника славного гетьманського роду Петра Яковича Дорошенка (1857-1919) та його племінника Дмитра Івановича Дорошенка( (1882-1951), відомого історика, міністра закордонних справ, які були членами українського уряду в 1918-1919рр. Щороку, напередодні Дня Соборності України, в нашій громаді проводиться ретроспективний показ фільму « Довічна Слава Україні, героям Слава і народу!» https://youtu.be/hE7JWS71WAU з подальшим обговоренням теми національної свідомості серед учнів та молоді. Ми пишаємося своїми славними предками та захисниками, що і сьогодні зі зброєю у руках боронять нашу з вами державність . СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА! 

22:42 21.01.2023

Фотовиставка до Дня Соборності України (Скорозвон Мілана)

#Україна_це_ми #УДЦНПВ Назва виставки: Фотовиставка до Дня Соборності України ,,Україна-це ми!" Назва роботи: ,,Моя країна-Україна!! Автор роботи: Скорозвон Мілана Іванівна учениця 4-Б класу Дружбівський НВК:ЗОШ |-||| ДНЗ Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області Привітання до Дня Соборності України іншим учасникам: Живи,Україно,живи для краси, для сили,для правди,для волі! Шуми ,Україно,як рідні ліси, як вітер в широкому полі. (Олександр Олесь) Історія відзначення Дня Соборності України: Щороку 22 січня в Україні відзначається День Соборності України,на честь прагнення,в цей день у 1919 році Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. У цей день в єдину і неподільну Українську державу об'єдналися незалежні частки України .

22:42 21.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора