A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дружбівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області

Фотовиставка до Дня Соборності України (Левченко Вікторія)

Дата: 21.01.2023 23:06
Кількість переглядів: 25

#Україна_це_ми,

#УДЦНПВ

Назва виставки:

Фотовиставка Дня Соборності України

"Україна -це ми!"

Назва роботи:

"Україна єдина!"

Автор роботи:

Левченко Вікторія Валентинівна, учениця 9 класу.

Назва школи:

Дружбівський НВК:ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області.

Привітання до Дня Соборності України іншим учасникам:

З Днем Соборності, свободи і єднання!

Кожен день — із вечора до рання

Хай дарує Вам приємні миті,

Будете завжди теплом зігріті.

Радості, здоров’я, довгих літ...

Хай до Вас добрішим буде світ!

Історія відзначення Дня Соборності

Щороку 22 січня українці відзначають День Соборності. Цього дня у 1919 році, з проголошенням Акту Злуки Української та Західноукраїнської Народних Республік, відбулося символічне об’єднання українських земель в одній державі. Цей день став основоположною подією для українського державотворення, а Акт Злуки, попри свою декларативність, увійшов до нашої історії як надважливий крок на шляху до проголошення незалежності України у 1991 році.

Соборність невіддільна від державності, суверенітету й реальної незалежності народу, які є фундаментом для побудови демократичної держави, запорукою виживання й існування нації. Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є ще обов’язковою передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.

Сьогодні Соборність для України – деокупація всіх територій України, захоплених ворогом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною та Кримом.

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Коли ми, з різних регіонів, разом працюємо, створюємо знакове і важливе, боремося із окупантами, відстоюємо свою соборність і волю заради власної держави.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора