A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дружбівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області

Математика - цариця наук!

Дата: 03.03.2024 21:44
Кількість переглядів: 7

Уже стало традицією кожен рік проводити тиждень математики, який цього року мав за мету навчити учнів працювати в команді, розвивати логічне мислення, пізнавальний інтерес, творчу активність та допитливість.
Із метою підвищення зацікавленості учнів до занять, поглиблення уявлення про використання відомостей із математики в повсякденному житті, виховання самостійності мислення, наполегливості в досягненні навчальної мети з 26 лютого 2024 року по 01 березня 2024 року в Дружбівському НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ пройшов математичний тиждень «Математика – цариця наук!».  Для проведення були задіяні учні 5 -11 класів, які стали учасниками різних видів змагань. 
У понеділок, 26 лютого,  було проведено Математичний вісник "12 фактів про математику" для учнів 5-10 класів. Діти дізналися цікаві факти про математику і математиків, чим були дуже здивовані та зацікавлені. Ці відомості підготували учні 11 класу Черносмага Данііл, Швидка Юлія, Федченко Юлія (учитель Паутова А.Л.)
Протягом тижня діти 5-6 готували малюнки на конкурс "Фігурна математика" (за допомогою математичних символів та геометричних фігур) (Паутова А.Л., Коваленко О.В.). Найактивнішими виявились учні 5-А класу Горбач Артем, Масюк Марія, Кобітєва Вероніка, Мурашов Іван (учитель Паутова А.Л.). 
Учні 8 – 9 класів взяли участь у фотоконкурсі «Геометрія навколо нас» (учителі Коваленко О.В., Панченко О.В.).
27 лютого учні 9-Б класу поринули у світ цікавих послідовностей, вирішували прикладні задачі з геометричної та арифметичної прогресії.
29 лютого 2024 року був дуже насиченим на подорожі: учні 6 класу відвідали країну раціональних чисел разом із вчителем Коваленко О.В., Панченко О.В. розв’язував цікаві задачі-головоломки із учнями 7 класу, з учнями 11 класу з метою підготовки до НМТ з математики був проведений позакласний захід «Підготовка до НМТ у вигляді конкурсу «Математичний батл». Найактивнішими виявилися Процюк Катерина, Черносмага Данііл, Юшко Юлія, Скляр Діана, Федченко Юлія (учитель Паутова А.Л.).
01 березня 2024 року учні 10 класу заглибились у світ тригонометрії разом із вчителем Панченко О.В., а вчителем математики і фізики Паутовою А.Л. з учнями 5-А класу був проведений веб-квест «Шукачі скарбів». Діти, шукали скарби у Всесвіті, поверталися в минуле, до первісних людей, виконували логічні та нестандартні задачі з практичним змістом. Найактивнішими були Масюк Марія, Гончаренко Глеб, Сапсай Дмитро, Поцелуєв Денис. 
Упродовж тижня учні розв’язували кросворди, ребуси, логічні та нестандартні задачі з практичним змістом, що дало їм змогу визначити необхідність знань з математики в житті кожної людини для досягнення вершин власного успіху.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора