A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дружбівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області

Безпеки дітей в інтернеті

Дата: 13.04.2023 20:08
Кількість переглядів: 25

В Україні запускають перший освітній портал щодо безпеки дітей в інтернеті

Згідно з дослідженням, проведеним в ЄС серед 8000 підлітків, ризикована онлайн-поведінка серед молоді стає нормою. Опитування показало, що кожна четверта дитина стежила або тролила когось в інтернеті, кожна восьма - брала участь в онлайн-домаганнях, кожна п’ята займалася секстингом та 4 з 10 підлітків дивилися порнографію.

Поруч із загальними загрозами для українських дітей: секстингу, грумінгу, сексторшену, надмірного часу онлайн, кібербулінгу, існують загрози, що відповідають часу війни: дезінформація, залучення дітей до співпраці з окупантами та інші.

Для того, щоб кожний освітянин, вчитель, мати або батько були обізнані про ризики для дітей в мережі, могли дати дітям загальну освіту інтернет-грамотності, знали, як налаштувати гаджети, як допомогти дитині та куди звернутися за консультацією, громадська організація #stop_sexтинг у партнерстві та за фінансової підтримки ChildFund запустила перший освітній портал щодо безпеки дітей в інтернеті:

 https://stop-sexting.in.ua/adult/

На порталі можна знайти корисний контент для батьків та освітян: матеріали для проведення уроків, методичні посібники, тематичні книги та фільми, VR-квест, онлайн-виставку та останні новини. Крім того, на порталі працює запис на консультацію з психологом та портал повідомлень про матеріали, що зображують сексуальне насильство над дітьми

Для дітей різного віку, для батьків, для освітян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора