A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дружбівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області

Здорові межі - це ДУЖЕ важлива потреба дитини

Дата: 17.12.2021 14:49
Кількість переглядів: 61

Здорові межі - це ДУЖЕ важлива потреба дитини.

Така ж базова, як і турбота й любов.

Встановлювати межі, щоб не впасти в крайнощі (приниження й вседозволеність) - ми часто не вміємо... бо, на жаль, багатьом з нас в дитинстві не задали приклад як же це робити без агресії.
Тож наразі дуже багато батьків йдуть шляхом найменшого спротиву - ні в чому не відмовляють дитині, бо важко витримують негативні емоції дитини від відмови (сум, гнів). Витримувати їх, приймати, втішати дитину - це важлива навичка, без якої здорові межі неможливі.
А без меж в дитини не буде й безпеки та здатності витримувати фрустрацію - коли щось іде не так, як ти хочеш. А світ завжди дарує нам купу таких ситуацій коли щось "іде не так", тож навчити дитину впоратися, а не сприймати невдачу як катастрофу - це те, що ми мусимо вчитися самі і вчити цього дитину.
Говорити "ні" можна з любов'ю, втішати можна опираючись на контакт, а приймати негативні емоції дитини можна лише якщо ми приймаємо власні...

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора