A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дружбівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області

СИНЯ СТРІЧКА – МІЖНАРОДНИЙ СИМВОЛ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ ВІД НАСИЛЬСТВА У ВСІХ ЙОГО ПРОЯВАХ

Дата: 28.11.2022 13:53
Кількість переглядів: 19

«Будь-які потрясіння в суспільстві, особливо такі серйозні, як війна, призводять до збільшення випадків насильства»,

Чимало людей втратили близьких, житло, роботу, свій звичний стиль життя, пережили травматичний досвід та продовжують перебувати у стані невизначеності.

Під час війни від домашнього насильства найбільше страждають традиційно вразливі категорії — жінки, діти, люди похилого віку, особи з інвалідністю, вимушені переселенці Подвійний вплив війни відчувають на собі й діти.

В умовах наявної нестабільності не всім батькам вдається впоратися з тривожністю та опанувати свої негативні емоції, водночас діти виявляються найзручнішою «мішенню» для прояву цих емоцій. Біда ще й у тому, що явище стає систематичним, адже подразник — війна — нікуди не зникає.

Навіть у мирний час розірвати коло домашнього насильства нелегко: часто постраждалі співчувають кривднику, намагаються зрозуміти й звинувачують себе у тому, що відбувається. В умовах війни до цього додається невпевненість у майбутньому, психологічна травма від пережитого, страх — в таких обставинах дуже складно протистояти кривднику самостійно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора