A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дружбівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області

Звіт роботи 2021-2022

Дата: 06.02.2023 12:24
Кількість переглядів: 28

                            Чуйківська філія Дружбівського НВК:ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ

 

Звіт з проведеної роботи

  вихователя різновікової групи

    Калітіної Ганни Олександрівни

                                                  за 2021-2022 навчальний рік

 

У різновіковій групі з 2021 по 2022 навчальний рік навчається 11 дітей, з них 8 хлопчиків та 3 дівчинки, від 3 до 6 років, 1 дитина охоплена соціально-педагогічним патронатом.

Протягом цього навчального року педагоги працювали за програмою «Дитина.

За даною програмою та відповідно вікових особливостей дітей цього віку педагоги реалізовували такі завдання:

  • створення сприятливих умов для формування основ базової культури особистості у дітей;
  • всебічний розвиток психічних та фізичних якостей у відповідності з віковими та індивідуальними особливостями;
  • забезпечення безпеки життєдіяльності дошкільнят через різноманітні види діяльності: ігрову, комунікативну, трудову, пізнавально-дослідницьку, продуктивну, музично-художню, читання, які входять в основні напрями розвитку дітей: фізичний, пізнавально-мовленнєвий, художньо-естетичний, соціально-особистісний.

У групі було дотримано режим дня і санітарно-гігієнічні вимоги згідно з Санітарним регламентом щодо перебування дітей у дошкільному закладі. Згідно плану проводилось психологічне і педагогічне обстеження вихованців, що підтвердили позитивне зростання динаміки кожної дитини і групи. Систематично проводилась організована освітня діяльність, різноманітні заходи, що були направлені на культурне пізнання себе і світу, також було проведено як колективні форми роботи, так і під групові, й індивідуальні.

У роботі використовували різнобічні дидактичні ігри, ігри на згуртування колективу, активні рухливі ігри, молорухливі ігри, цікаві досліди, а також використовували велику кількість художньо-творчих матеріалів і занять, для більш якісного засвоєння дітьми програмного матеріалу. Були підготовлені картотеки, ігротеки, рухливі та малорухливі ігри, народні ігри, фізкультхвилинки й руханки, що відповідають календарному плану та програмі «Дитина».

Під час проведення освітньої діяльності педагоги використовували спостереження, бесіди, порівняння, експерименти, проводили індивідуальну роботу, а також психогімнастику, пальчикові гімнастики, дихальні гімнастики, гімнастику для очей, тематичні заняття з використанням ІКТ (аудіо-звуки, презентації, онлайн-ігри, епізодичні спостереження та тематичні екскурсії).

Педагоги формували в дітей стимул до занять спортом та фізкультурою. Кожного дня проводилась ранкова зарядка під музичний супровід, загартовування, дихальні вправи, рухливі ігри, прогулянки. Наші вихованці дуже полюбляють музичні руханки під час занять. Добре орієнтуються в просторі, такі поняття як «лінія» та «коло» розуміють. Намагаються дотримуватися дистанції під час виконання фізичних вправ.

Дотримуються правил особистої гігієни, але є невеличкі проблеми у деяких дітей з поведінкою за столом. Діти, які рідше відвідують садок, гірше розуміють про значення режиму дня для здоров’я. Для вирішення цієї проблеми, будемо проводити роботу з батьками.

Володіють правилами дорожнього руху та мають поняття про дорожні знаки.

Усвідомлюють про поведінку з домашніми та дикими тваринами, розуміють небезпеку під час користування гострими та ріжучими предметами.

За освітньою лінією «Мовлення дитини», діти самостійно вступають в розмову, підтримують діалог, але є проблеми з етикетом (вживають слова вульгаризми, перебивають дорослих). Надаємо батькам консультації та рекомендації з приводу мовленнєвого етикету вихованців.

Діти вміють давати відповіді на запитання, складати розповіді за зразком, переказують знайомі їм казки й оповідання. Деяким дітям з групи потрібна консультація логопеда.

Освітня лінія «Дитина у соціумі». Діти знать назву країни, у якій вони живуть, назву області, та села, деякі вже знають назву вулиці, та номер дому, імена рідних, де вони працюють.

Вміють оцінювати вчинки інших людей, намагаються також бути добрими та допомагати один одному.

Більша кількість дітей вміє порадіти за однолітків, підтримати та допомогти друзям, використовують слова «вибач», «я ненавмисно», «Будь-ласка», «не хвилюйся», «мені шкода».

За освітньою лінією «Гра дитини» знання та можливості дітей зросли за цей рік. Діти активно виявляють самостійність у виборі ігор, майже кожен хоче стати ведучим, дотримуються ігрового етикету.

Освітня лінія «Дитина у природному довкіллі». Протягом року діти сформували поняття про пори року, намагаються пригадати назви місяців, днів тижня, класифікують об’єкти живої та неживої природи, називають тварин, птахів, комах, їх дитинчат. Вміють доглядати за кімнатними рослинами та знають деякі їх назви, бережуть природу.

По освітній лінії «Дитина у сенсорно-пізнавальному просторі» знають назви основних кольорів та їх відтінків, розмір предметів, їх форму, кількість. Рахунок до 5, більшість дітей рахує до 10, та 20, проте у зворотньому порядку рахунок викликає труднощі.

За освітньою лінією «Дитина у світі культури», знають багато віршів, лічилок, мирилок, застосовують їх у іграх. Полюбляють нетрадиційні техніки малювання, всі впевнено тримають олівець, більшість дітей не виходить за лінії. Однак є невелика кількість дітей, яка потребує допомоги в користуванні ножицями. У садочку поки що немає музичного керівника, тож пісні до розваг та заходів ми підбираємо самостійно та розучуємо власними силами.

За 2021-2022 навчальний рік у різновіковій групі були проведені:

  1. Свято «1 вересня –День знань».
  2.  Тиждень національно-патріотичного виховання «З Україною в серці» - до 30-річчя Незалежності Україн.
  3. Свято «День козацтва».
  4. Тиждень «Хліб – усьому голова».
  5. Заняття з ознайомлення із соціумом. Художня література на тему: «Добро, як сонечко гріє»
  6. Тиждень безпеки.
  7. Інтегроване заняття на тему: « Стежинкою добра»
  8. Фізкультурна розвага «Подорож в зимовий ліс»
  9. Свято « Новорічний ранок»
  10. Відкрите заняття на тему: « Зимонька-зима»
  11. Захід «День єднання» 16 лютого.
  12. Підготовка до свята 8 березня «Дівочі посиденьки».
  13. Перехід на дистанційне навчання з 24.02.2022, консультування батьків, проведення заходів та занять дистанційно.
  14. Онлайн-привітання з закінченням навчального року.
  15. Онлайн-привітання з 1 червня «День захисту дітей».

У наступному році педагоги планують:

  • Організувати дистанційне навчання ( за умови карантину або воєнного стану);
  • Продовжувати роботу з дітьми по всіх освітніх лініях;
  • Поглибити роботу з «Мовленнєвого розвитку» та «Дитина у сенсорно-пізнавальному просторі»;
  • Надання творчих занять дітям у дистанційному режимі;
  • Підтримувати гарні та тісні взаємовідносини з батьками вихованців.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора