A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дружбівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

Дата: 27.11.2021 09:11
Кількість переглядів: 52

Стрічки бузкового та синього кольору в усьому світі стали символом протидії домашньому насильству та насильству щодо дітей в усіх його проявах.

 

  

 

Кольори ці обрані не випадково. Щодо бузкової стрічки існує декілька версій. За однією з них, рішення використовувати фіолетовий колір як символ протидії домашньому насильству бере свій початок з Англії 1900-х років, коли жіночий виборчий рух почав використовувати фіолетовий, білий та золотий, які були кольорами Національної жіночої партії.

В липні 1978 року майже 100 000 прихильниць рівних прав жінок, більшість з яких були  в одязі лавандового кольору, пройшли маршем у Вашингтоні. У жовтні 1981 року Національна коаліція проти домашнього насильства відзначала «День єдності», і багато з цих учасників також вирішили носити лавандовий або фіолетовий кольори. У жовтні 1987 року відбувся перший місяць обізнаності про насильство в сім’ї, коли також використовувалися фіолетові відтінки. Так фіолетовий колір почали використовувати організації, що працюють в сфері протидії домашньому насильству в інформаційно-просвітницьких закладах.

Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі, та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством.

     

 

                               

              

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора