A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дружбівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області

НАДМІРНИЙ ЕКРАННИЙ ЧАС У ДІТЕЙ

Дата: 17.05.2022 08:09
Кількість переглядів: 27

Екранний час - це про можливість розвитку, спілкування з іншими в мережі. Але, важливо пам‘ятати, що не дивлячись на те, що інтернет став додатковою реальністю, де ми можемо проявляти себе та пізнавати нове - він не може повністю замінити наше реальне життя та живі стосунки ????

TOPIC 1

Які існують ознаки надмірного екранного часу у дітей?

1. Уникнення соціальної взаємодії - коли розмовляєте з дитиною, то вона відповідає вам, але постійно дивиться в екран та не відривається від того, що там відбувається ????

2. Дитина стає більш агресивною без явних на то причин, жаліється на відчуття перенавантаженості звичними справами, наприклад, дитина не виконує обов’язки по дому та домашню роботу, бо зауважує, що вона втомлена ???????

3. Погіршується навчальна діяльність, дитина стає неуважною та не може сконцентруватись на виконанні певного завдання ????

4. У дитини відсутній контроль в намаганнях припинити користування інтернетом або скоротити цей час ????

5. Дитина очікує наступної можливості скористатись інтернетом: наприклад, через запитання, а коли можна буде вже зайти в інтернет, прохання швидше отримати доступ до смартфона чи комп’ютера ????

6. Дитина може жалітись на погане фізичне самопочуття - головний біль, біль у шлунку, погіршення зору ???????

7. Дитина не реагує на присутність інших людей поруч, так, ніби вона сама у кімнаті чи приміщенні, і в цей час вся її увага в екрані девайса ????

8. Коли довго дитина не може зайти в мережу, то вона стає агресивною, проявляються істерики ????‍????

Звичайно, що кожен окремий симптом не вказує на те, що дитина надмірно проводить час в мережі, але якщо з цих пунктів на постійній основі ви помічаєте як мінімум 4-5 проявів, то це може вказувати на те, що дитина багато часу знаходиться в інтернеті, а це впливає на її психологічний стан ??


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора